fbpx

Czy Twój system ERP potrafi sprawnie zarządzać atrybutami (cechami) surowców i wyrobów?

Czy skład Twojej receptury zmienia się i zależny jest od wartości tych atrybutów?

W przypadku surowców i produktów spożywczych często mamy do czynienia z koniecznością przypisania do nich dodatkowych informacji. Przykładami są procent tłuszczu i białka w przypadku mleka surowego, czy też procent tłuszczu w przypadku sera. Informacje takie nazywamy atrybutami i możemy je przypisywać do partii kupowanych lub produkowanych, zleceń produkcyjnych i dystrybucyjnych oraz zamówień zakupu i sprzedaży. Atrybuty przypisane do partii dostarczonego mleka mogą sterować jego automatyczną wyceną np. wg zasady: cena bazowa plus zwiększenia z tytułu zawartości tłuszczu i białka plus zwiększenie z tytułu klasy jakości.

Obejrzyj krótki film (poniżej), który pokazuje jak system Infor CloudSuite Food & Beverage (Infor M3) zapewnia możliwość nadania indeksom dowolnie zdefiniowanych atrybutów i cech pozwalających na ich rozróżnienie względem stanów magazynowych.

Video wskazówka

Obejrzyj materiał video, w którym wyjaśniamy jak zarządzać atrybutami w systemie ERP.

U nich wdrożyliśmy oprogramowanie dla produkcji

Nasi konsultanci mają bogate doświadczenie projektowe, realizowali projekty wdrożenia oprogramowania w wielu przedsiębiorstwach. Poznaj projekty, które zrealizowaliśmy.

Jak możemy Ci pomóc?

Zastanawiasz się, czy cyfrowa transformacja jest dla Ciebie? Może interesuję Ciebie digitalizacja procesów  w branży spożywczej? Chcesz zrobić krok w stronę przemysłu 4.0? Szukasz narzędzi wspierających optymalizację łańcucha dostaw i procesów produkcyjnych? Chętnie omówimy z Tobą korzyści, możliwości i wątpliwości, które masz. Zachęcamy do dzielenia się doświadczeniami, spostrzeżeniami i wrażeniami. Skontaktuj się z nami jeszcze dziś. Wypełnij formularz: