Jak trafnie zarządzać popytem w branży spożywczej?

Zarządzanie popytem - prognozowanie i planowanie przykłady

Webinarium z cyklu: Cyfryzacja Branży Spożywczej

Jak trafnie zarządzać popytem w branży spożywczej?

O webinarium

Aby zmaksymalizować rentowność, łańcuchy dostaw muszą być maksymalnie wydajne. Dokładne planowanie popytu ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia wydajności łańcuchów dostaw w zakresie zapasów i ostatecznie przychodów.

Planowanie popytu (ang. Demand Planning) to proces zarządzania łańcuchem dostaw polegający na prognozowaniu lub przewidywaniu popytu na produkty w celu zapewnienia ich dostawy i zadowolenia klientów. Celem jest znalezienie równowagi między posiadaniem wystarczających poziomów zapasów, aby zaspokoić potrzeby klientów bez nadwyżek. Na popyt może wpływać wiele różnych czynników, w tym zmiany siły roboczej, zmiany gospodarcze, trudne warunki pogodowe, klęski żywiołowe lub globalne wydarzenia kryzysowe.

Dla kogo?

Webinarium kierujemy przede wszystkim do przedstawicieli firm z branży spożywczej. Podczas spotkania przedstawimy zagadnienia związane z  wdrożeniem mechanizmów planowania popytu w przemyśle spożywczym, które ma kluczowy wpływ na zwiększanie rentowności łańcucha dostaw. Zaprezentujemy przykłady, jak korzystać z nowoczesnych technologii, które mogą pomóc w zarządzaniu popytem poprzez optymalizację, elastycznego i opartego na danych podejścia do zarządzania łańcuchem dostaw. Przedstawimy nowe sposoby obniżania kosztów operacyjnych, zwiększania przychodów i oferowania większej konkurencyjności. Skuteczniej zarządzaj popytem.

Webinarium już się odbyło. Aby dowiedzieć się więcej na ten temat zarządzania popytem w branży spożywczej pobierz nagranie.

Agenda webinarium

W trakcie webinarium pokażemy:

narzędzia i oprogramowania wspierające planowanie popytu w przedsiębiorstwach branży spożywczej,

metody planowania popytu wspierane nowoczesnymi technologiami,

korzyści z połączonego podejścia do zarządzania popytem,

najlepsze praktyki dla planowania popytu w branży spożywczej.

przyszłość planowania popytu w łańcuchu dostaw w przemyśle spożywczym.

Otrzymaj nagranie z webinarium

Wypełnij formularz i otrzymaj dostęp do nagrania

Dlaczego warto?

Dowiesz się, co to jest planowanie popytu i do czego jest potrzebne w Twojej firmie?

Odkryjesz, jak zapewnić równowagę między posiadaniem wystarczającego poziomu zapasów, aby zaspokoić potrzeby klientów bez gromadzenia nadwyżek.

Podpowiemy Ci, jak sprawniej prognozować popyt?

Poznasz jakie narzędzia lub techniki mogą wspierać planowanie popytu w Twojej organizacji?

Ocenisz, czy potrzebujesz proces planowania popytu?

Poznaj prelegenta

Zarządzanie popytem - planowanie popytu

Natasza Rabsztyn-Piekarska
Specjalista Infor DMP

Jak trafnie zarządzać popytem w branży spożywczej?

Wypełnij formularz i otrzymaj link do nagrania webinarium

Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu dostaw – szybka, intuicyjna i wszechstronna identyfikowalność

Bezpieczeństwo żywności w branży spożywczej

Webinarium z cyklu: Cyfryzacja Branży Spożywczej

Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu dostaw – pobierz nagranie webinarium!

O webinarium

Spełnienie norm bezpieczeństwa żywności jest coraz trudniejsze w czasach, gdy instytucje rządowe i główni detaliści wdrażają coraz ostrzejsze regulacje i wymagają dokładniejszych informacji. Zapewnienie bezpieczeństwa żywności jest tym trudniejsze, że rośnie ryzyko związane z globalizacją zaopatrzenia, z szybkością rozprzestrzeniania się skażeń i chorób, a nawet z zagrożeniem międzynarodowym terroryzmem. Tym samym bezpieczeństwo i identyfikowalność żywności są obecnie jeszcze ważniejsze niż w przeszłości. Podjęcie działań zapewniających bezpieczeństwo produktów żywnościowych, od surowców do wyrobów na stołach konsumentów, staje się najwyższym priorytetem producentów branży spożywczej.

Dla kogo?

Webinarium kierujemy przede wszystkim do przedstawicieli firm z branży spożywczej. Podczas spotkania przedstawiliśmy zagadnienia związane z wymagania dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i elastycznie reagować na zmiany.  Pracowaliśmy na realnych przykładach i konkretnych funkcjonalnościach systemu, które na co dzień znajdują zastosowanie w przedsiębiorstwach przemysłu przetwórstwa spożywczego.

Dla osób, które rejestrowały się na webinarium, nagranie dostępne jest pod tym linkiem, po wprowadzeniu adresu e-mail podanego przy rejestracji. Dla tych z Państwa, którzy chcieliby zobaczyć nagranie webinarium, a ich adres e-mail nie jest zapisany w naszej bazie, dostęp zostanie przyznany po rejestracji – kliknij w button poniżej.

Agenda webinarium

W trakcie webinarium pokażemy jak można:

spełniać obecne wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności i elastycznie reagować na zmiany,

widzieć na jednym ekranie zarówno graficzną ścieżkę śledzenia, jak również szczegółowe transakcje,

używać elastycznego systemu śledzenia przepływów w łańcuchu dostaw,

dysponować w jednym miejscu wszystkimi informacjami potrzebnymi do wycofań,

istotnie skrócić (z dni do minut) czas przygotowania do audytu,

zobrazować funkcjonowanie procesów i łatwo wykryć czy procedury dla konkretnej partii lub produktu były przestrzegane.

To wydarzenie już się odbyło

Możesz uzyskać dostęp do nagrania

Kliknij w button

Nagranie otrzymasz bezpłatnie