fbpx

Jak dobry system ERP radzi sobie z wyzwaniami branży spożywczej? (Część 2 – webinar 2)

Webinarium z cyklu: Cyfryzacja Branży Spożywczej

Jak dobry system ERP radzi sobie z wyzwaniami branży spożywczej? Pobierz nagranie Webinarium 2.

Dlaczego warto uczestniczyć w webinarium?

Ogólne wyzwania stojące obecnie przed producentami żywności i napojów mogą wydawać się takie same jak te, z którymi branża mierzy się od wielu lat, ale kontekst tych wyzwań zasadniczo się zmienił. Oczekiwania klientów dotyczące przejrzystości i bardziej innowacyjnych produktów, coraz większy nacisk na jakość i zgodność z przepisami, niższe marże, nowe kanały sprzedaży oraz dynamiczna siła robocza to tylko niektóre z czynników, które zmieniają dynamikę tego rynku do tego stopnia, że producenci żywności i napojów muszą odświeżyć swój sposób prowadzenia działalności. Technologia w niektórych przypadkach będzie motorem tych zmian, a w innych dostarczy rozwiązań. W tych zmieniających się warunkach skuteczne zarządzanie rozwojem i rentownością zależy od tego, w jakim stopniu producenci żywności i napojów są w stanie przekształcić swoją działalność, wdrażając jednocześnie nowoczesne technologie.

W dwóch webinariach z serii #CyfryzacjaBranżySpożywczej pokazaliśmy w jaki sposób zaawansowana technologia – konfigurowalna, elastyczna i funkcjonalna aplikacja do zarządzania przedsiębiorstwem – Infor CloudSuite Food & Beverage (Infor M3), zaprojektowana specjalnie dla branży spożywczej – pomaga zarządzać specyficznymi dla tej branży wyzwaniami, usprawniając, upraszczając i przyspieszając zarządzanie całym łańcuchem dostaw.

O czym i dla kogo?

W drugim webinarium z cyklu „Jak dobry system ERP radzi sobie z wyzwaniami branży spożywczej?” pokazaliśmy możliwości aplikacji Infor CloudSuite Food & Beverage, które zapewniają:

  • prognozowanie popytu na wyroby gotowe,
  • obsługę receptur standardowych i odwróconych,
  • obsługę definiowalnych modeli kosztów produkcji,
  • planowanie zapotrzebowania na surowce,
  • kontrolę jakości w procesach logistycznych i produkcyjnych,
  • narzędzia do identyfikacji wyrobów i śledzenie partii. 

W pierwszym webinarium (27.05, link do pobrania nagrania) skupiliśmy się na przedstawieniu funkcjonalności, które dotyczą m.in. obsługi spółek wielozakładowych, konfiguracji parametrów planistycznych indeksów, zarządzania atrybutami zapasu magazynowego, obsługi wielu jednostek miar i bieżącej kontroli wagi, kontroli dat przydatności i obsługi procesu reklasyfikacji asortymentu, ewidencji opakowań i kontenerów, a także mobilnej obsługi procesów magazynowych.

Agenda webinarium

W trakcie webinarium zaprezentowaliśmy jak dobry system klasy ERP:

wspiera prognozowanie popytu na wyroby gotowe,

sprawnie zarządza recepturami standardowymi i odwróconymi,

efektywnie zarządza definiowalnymi modelami kosztów produkcji,

wspiera planowanie zapotrzebowania na surowce,

usprawnia kontrolę jakości w procesach logistycznych i produkcyjnych,

dostarcza narzędzia do identyfikacji wyrobów i śledzenia partii.

Webinarium odbyło się:

24.06.2021 (czwartek)

10:00 -11:00

Online

Zarejestruj się by otrzymać nagranie webinarium:

Jak otrzymać nagranie webinarium?

Wypełnij formularz, aby otrzymać nagranie webinarium.

Zarejestruj się tutaj

Odbierz wiadomość e-mail z linkiem do nagrania.

Zarejestruj się tutaj

Spotkanie online. Udział jest całkowicie bezpłatny.

Zarejestruj się tutaj

Poznaj prelegenta

Krzysztof Skowronek
Konsultant Biznesowy – Presales

Czy Twój system ERP jest dopasowany do potrzeb branży spożywczej?

Przejdź do formularza rejestracyjnego i otrzymaj nagranie z webinarium.