X

Kontrola kosztów

Kontrola kosztów w łańcuchu dostaw żywności

Zobacz jak sprawnie zarządzać elementami, które są istotne dla uzyskania kontroli nad kosztami i odpadami. Pobierz whitepaper:

    Kontrola kosztów w łańcuchu dostaw żywności to kolejny ważny temat w branży spożywczej.

    Przemysł spożywczy charakteryzuje się dużymi wolumenami, szybką zmiennością i niską marżą. Oprócz dynamiki rynku, która jest napędzana przez detalicznych gigantów, inną jego cechą jest złożoność wynikająca z przetwarzania składników i surowców w produkty spożywcze. Od czasu do czasu w ramach tej samej receptury rośnie zużycie materiałów lub maleje ilość produktu. Zależne jest to od wielu parametrów łańcucha dostaw, procesu produkcji i środowiska. W rezultacie pomiar kosztu staje się wyzwaniem.

    Osiąganie zysku w tej branży sprowadza się głównie do minimalizowania strat. Straty w branży spożywczej mogą być spowodowane przez wiele różnych czynników, takich jak utracona sprzedaż, niedokładne prognozy, przestoje produkcyjne, niższa wydajność procesu, gorsza jakość produktów oraz przeterminowany zapas.

    Jak sprawnie zarządzać  elementami,  które są istotne dla uzyskania kontroli nad kosztami i odpadami? Pobierz whitepaper (na górze strony).

    Dowiedz się więcej:

    Zachęcamy do zapoznania się z materiałami dotyczącymi oferty Infor Food & Beverage.

    Masz pytania dotyczące Infor M3?

    X

    Używamy cookies

    You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

    Ustawienia prywatności