fbpx
Krótkie
demo Infor M3
Produkty dodatkowe do Infor M3

Webinarium: JAK ZA POMOCĄ NOWOCZESNYCH NARZĘDZI INFORMATYCZNYCH SPROSTAĆ WYZWANIOM BRANŻY CATERINGU DIETETYCZNEGO?

Jakość, normy odżywcze, oferty od dostawców, daty ważności, złożone dostawy… –  zobacz jak sprawnie zarządzać tymi trudnymi zagadnieniami.

O webinarium

Rozumiemy specyfikę branży cateringu dietetycznego z całą jej złożonością, różnorodnością i zmiennością. Aby zyskać przewagę konkurencyjną na tym trudnym rynku, potrzebujesz elastycznego i nowoczesnego rozwiązania biznesowego, które spełni Twoje specyficzne wymagania dzięki nieustannie aktualizowanej i głębokiej funkcjonalności branżowej. Takim rozwiązaniem jest oferowany przez firmę iPCC zestaw aplikacji Infor CloudSuite Food&Beverage, wśród których znajduje się system ERP – Infor M3.

Zapraszamy na webinarium przeznaczone dla firm przygotowujących posiłki – diety pudełkowe, i dostarczających je do klientów. Podczas webinarium pokażemy jak Infor M3 obsługuje wybrane aspekty specyficznych procesów, wyróżniając się tym samym spośród innych systemów ERP na naszym rynku.

Pokażemy jak nasz system ERP Infor M3 może pomóc w obsłudze wybranych (bardzo ważnych dla Twojej branży) zagadnień, takich jak:

  • Kalkulowanie wartości kalorycznej i udziału składników odżywczych w posiłkach dla Twoich klientów: przygotowując posiłki dla klientów musisz trzymać się norm dietetycznych i precyzyjnie wyliczać wartości odżywcze – bez odpowiednich narzędzi zarządzanie tym aspektem działalności Twojej firmy będzie trudne lub wręcz niemożliwe.
  • Zarządzanie produktem spożywczym za pomocą jego cech takich jak np. gatunek, opakowanie, producent: dzięki temu w efektywny sposób zmniejszymy liczbę indeksów materiałowych, nie tracąc możliwości rozróżnienia ich w magazynie.
  • Zarządzanie bazą dostawców i ich ofertami, aby automatycznie wyłaniać najkorzystniejszą propozycję zakupu surowców, z uwzględnieniem opakowania, jakości i ceny: jeśli masz wielu dostawców tego samego produktu spakowanego na różne sposoby, możesz mieć trudności z rozpoznaniem najbardziej atrakcyjnej oferty.
  • Zarządzanie stanem magazynów z uwzględnieniem dat ważności produktów: jeśli data ważności asortymentu ma znaczenie, warto oznaczyć ją na etapie przyjęcia do magazynu i kontrolować w całym łańcuchu dostaw. Proces automatycznej reklasyfikacji powiązanej z upływającym czasem umożliwi zmianę np. gatunku produktu z pierwszego na drugi.
  • Kontrolowanie jakości posiłków przygotowywanych dla klientów – od przyjęcia surowców do magazynu, przez produkcję, po wysłanie wyrobu gotowego do klienta: już na etapie pozyskania surowców możesz mieć definiowalne specyfikacje kontroli, które pozwolą na precyzyjną weryfikację jakości dostaw.
  • Zarządzanie dostawami posiłków tak, by na czas trafiały do odpowiednich klientów: definiowanie środków transportu i ich zdolności transportowych, prowadzenie bazy klientów z podanymi przez nich adresami, możliwości budowania tras w oparciu o np. rejony – to wszystko możesz mieć pod kontrolą dzięki automatycznemu generowaniu spedycji z uwzględnieniem konkretnego środka transportu i zamówień przypisanych do trasy.

To tylko niektóre z wyzwań, nad którymi pomoże zapanować zaawansowane narzędzie technologiczne jakim jest system klasy ERP Infor M3. Jeśli chcesz poznać więcej możliwości – zarejestruj się na bezpłatne webinarium!

Dla kogo?

Na webinarium zapraszamy zarządy firm oraz dyrektorów związanych z produkcją, logistyką, prognozowaniem, sprzedażą, magazynowaniem oraz IT.

Webinarium odbędzie się

19.10.2022 (środa)

10.00- 11.00

Online

ZAREJESTRUJ SIĘ

Poznaj prelegentów

Grzegorz Osiak

Rozwój Produktów

Krzysztof Skowronek

Konsultant Biznesowy – Presales

Open